Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτριος

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35’



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15-20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ


1 πακέτο φύλλο κρούστας κατάλληλο για πίτες

1 κιλό τυρί φέτα χοντροτριμμένη

1 ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα ( τριμμένη και καλά στυμμένη )

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4 αβγά χτυπημένα

1 «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος

500mlγάλα φρέσκο

2 κ.σ. σιμιγδάλι χονδρό

250γρ. Floraμε βούτυρο (λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία )

Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το γάλα και τον Σπιτικό ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί ο Σπιτικός ζωμός ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

2. Συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι, το 1/3 της τριμμένης φέτας και 1 κ.σ. από το λιωμένο Flora.

3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και φουσκώσει το σιμιγδάλι έτσι ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

4. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος , σοτάρουμε με λίγο λιωμένο Flora την τριμμένη κίτρινη κολοκύθα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη φέτα, τον δυόσμο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.

6. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο .

7. Αλείφουμε ένα ταψί ορθογώνιο αντικολλητικό 35x25 με Floraμε βούτυρο και τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας. Αλείφουμε το κάθε φύλλο καλά με το λιωμένο Flora.

8. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από το τελευταίο φύλλο σε όλη την επιφάνεια του .

9. Σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 5 φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία αλείμματος με το λιωμένο Flora.

10. Τοποθετούμε την πίτα στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σφίξει η γέμισή της καθώς και για να ψυχθούν καλά τα φύλλα της κρούστας ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να τα χαράξουμε σε κομμάτια πριν την ψήσουμε.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 30-35 λεπτά.

Τip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια αντί για κολοκύθα.










Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου