Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κανελόνια με κιμά και κρούστα από τυριά

Χρόνος προετοιμασίας : 40’

Χρόνος μαγειρέματος : 30’

ΥΛΙΚΑ

● 1 πακέτο κανελόνια





● 1 βάζο σπιτική σάλτσα Pumaro

● 2-3 κ.σ. FloraSoftμε βούτυρο (λιωμένο)

● 400 γρ. κίτρινα τυριά ( gouda, edam) χοντροκομμένα

Για τη γέμιση

● 1 κιλό κιμάς

● 1  Ζωμός Βοδινού

● 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)

● 2-3 κ.σ.  βούτυρο

● 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

● λίγη κανέλα (προαιρετικά)

● αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

● 5-6 κ.σ. παρμεζάνα (τριμμένη)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη γέμιση : ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθειά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα (εάν βάλουμε), τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού, ένα φλιτζάνι Pumaroκαι ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

2. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λιωμένο βουτηρο και προσθέτουμε λίγη σπιτική τομάτα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη τομάτα και το υπόλοιπο βουτηρο

3. Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά πάνω στα κανελόνια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊Cγια 20 λεπτά περίπου, στη συνέχεια, τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.



Tip: προσθέστε λίγες σταφίδες στη γέμιση για περισσότερη γεύση.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου