Υλικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο ή το γκριλ σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και ραντίστε με τη σκόνη
σκόρδου λίγο πριν τις μαγειρέψετε.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να
ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε
σε πιάτο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Λιώστε το βούτυρο
στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει (περίπου 30
δευτερόλεπτα). Προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.
Βήμα 4
Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και
συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα (περίπου 3- 4
λεπτά), ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.
Βήμα 5
Προσθέστε ξανά το χοιρινό στο τηγάνι, αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και ψήστε για 1- 2 λεπτά.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου