Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Μηλόπιτα με ροδάκινο

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γραμμάρια λάδι
  • 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
 
Βήμα 2
Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
 
Βήμα 3
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου