Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021

Τηγανίτες με μήλα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 μήλα καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 ασπράδια αυγών



 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη ζύμη ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν.
 
Βήμα 2
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
 
Βήμα 3
Κόβετε τα μήλα σε ροδέλες, τις ραντίζετε με το κονιάκ, τις βουτάτε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζετε.
 
Βήμα 4
Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορείτε να τις γαρνίρετε όπως σας αρέσει.
 
Βήμα 5
Ένας τρόπος είναι με μέλι και κανέλλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλλα.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου