Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Τούρτα αμυγδάλου με καφέ

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το παντεσπάνι

  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουερ
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

 

Για να μουσκέψετε το παντεσπάνι

3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα

Για την κρέμα

μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο (αυθεντική εσάνς)

1 φλιτζάνι τσαγιού στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 αυγά

125 γραμμάρια βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

Για την επικάλυψη

300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σαντιγί

  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
 
Βήμα 2
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη.
 
Βήμα 3
Αναμειγνύετε το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και προσθέτετε το βούτυρο με το γάλα στο προηγούμενο μείγμα.
 
Βήμα 4
Το τοποθετείτε σε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. ελαφρώς βουτυρωμένα, και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
 
Βήμα 5
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Βήμα 1
Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε τον καφέ, τα αμύγδαλα και τους κρόκους έναν έναν. Με προσοχή ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις.
 
Βήμα 3
Κόβετε το κάθε παντεσπάνι στα δύο, οριζοντίως. Βρέχετε το καθένα με γάλα, ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου.
 
Βήμα 4
Βάζετε το ένα ως βάση σε πιατέλα και καλύπτετε με το ⅓ της κρέμας.
 
Βήμα 5
Επαναλαμβάνετε ώσπου να μπουν όλα τα παντεσπάνια και να τελειώσει η κρέμα.

Για τη σαντιγί

Βήμα 1
Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
 
Βήμα 2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
 
Βήμα 3
Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια σκεπάζετε την τούρτα με σαντιγί και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου