Για τη ζύμη
- 4 φλ. αλεύρι (χωριάτικο)
- 1 ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 1 – 1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κουταλάκι ξηρή ρίγανη
- 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο) και μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για την επικάλυψη
- 2 φλ. μοτσαρέλα
- 8 ντοματίνια
- 8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Το αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει (είναι έτοιμο όταν βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια).
- Σ’ άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ακολούθως, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα και ρίχνετε λίγο – λίγο το μίγμα της μαγιάς.
- Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό.
- Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Την αφήνετε για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζετε μέσα όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε δυο στρογγυλά ταψιά (με διάμετρο 33 εκ.) για πίτσα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε με τον πλάστη. Βάζετε τη ζύμη προσεκτικά στα ταψιά και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε να πάει παντού.
- Σκορπάτε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλα και ακολούθως τα ντοματίνια, τις ελιές και τα φύλλα βασιλικού.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20' - 25΄ ή μέχρι να ροδίσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου