- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 1 ποτήρι νερό
- λίγη κανέλα
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι μέλι
- 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνετε μέσα το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
- Ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
- Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
- Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ' ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
- Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
- Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας σας.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
- Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
- Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου