skip to main
|
skip to sidebar
Σπανακόρυζο λεμονάτο
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό σπανάκι κομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι της κούπας ρύζι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 3 ποτήρια ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να πάρει ένα λευκό χρώμα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά,
έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο τα βράζουμε σε
σιγανή φωτιά για περίπου άλλα 15 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου