skip to main
|
skip to sidebar
Πίτσα με σως αλφρέντο και κοτόπουλο
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φύλλο ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική
- 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψητό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου προαιρετικά
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, συν λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
- 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
- 56 γραμμάρια ψιλοκομμένη παρμεζάνα (1/2 φλιτζάνι)
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο ή άσπρο πιπέρι
- καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
- 112 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (1 φλιτζάνι)
- 6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
- Λιώστε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη και τη σκόνη κρεμμύδι
σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε
για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ενώ ανακατεύουμε δυνατά, σιγά-σιγά ρίχνετε στην κρέμα και το γάλα.
Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να βγάλει φουσκάλες ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήστε το μείγμα να βράσει απαλά για 20 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας
συνεχώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και
πιπέρι στη συνέχεια το επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε κατά
διαστήματα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Για την πίτσα
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, τεντώστε και να διαμορφώσει τη
ζύμη πίτσας σε 20 - 22 εκ κύκλο, δημιουργώντας παράλληλα ένα παχύ
εξωτερικό φλοιό.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα ταψί για πίτσα και μεταφέρουμε τη ζύμη στο αλευρωμένο ταψί.
- Ρίχνετε τη μισή σάλτσα Alfredo πάνω από τη ζύμη. Στη συνέχεια
χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώστε σε όλη την επιφάνεια
της ζύμης.
- Πασπαλίστε με το τεμαχισμένο κοτόπουλο, τότε ρίξτε υπόλοιπη σάλτσα
ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα με το
τυρί μοτσαρέλα.
- Στη συνέχεια πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μπέικον. Αλείφετε την
εξωτερική κρούστα με ελαιόλαδο και ρίχνετε με μια πρέζα σκόνη σκόρδο και
το αλάτι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 14 - 16 λεπτά, μέχρι να κρούστα είναι
χρυσή. Βγάζετε από το φούρνο, γαρνίρετε πάνω ομοιόμορφα με κρεμμύδια,
κομμένα σε φέτες και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου