Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Σου γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά

για τα σου:

150 ml φρέσκο γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου


4-5 αυγά
100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα




για την κρέμα σοκολάτας:
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα 66% - 73% κακάο, τεμαχισμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
  5. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Για να διευκολυνθούμε καλό είναι να έχουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
  6. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 30-35 βαθμούς, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στα σου και με τη βοήθεια ενός κορνέ τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου