2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
4 μικρές σφικτές ντομάτες
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
λίγο φυτικό βούτυρο για το βράσιμο της πατάτας
2-3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
κρουτόν
μία χούφτα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
3 βρασμένες πατάτες (για τον πουρέ)
1 κουτί πολτό ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
4 μικρές σφικτές ντομάτες
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
λίγο φυτικό βούτυρο για το βράσιμο της πατάτας
2-3 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
κρουτόν
μία χούφτα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
3 βρασμένες πατάτες (για τον πουρέ)
1 κουτί πολτό ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις καθαρισμένες πατάτες και τις βράζουμε με φυτική μαργαρίνη και νερό. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις πατάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ο πουρές.
- Στη συνέχεια ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανοίγουμε τις μελιτζάνες, πατάμε το εσωτερικό τους, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε το πολτό ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε στο πάτο της κάθε μελιτζάνας από μία κουταλιά κρουτόν και λίγη σάλτσα. Από πάνω τοποθετούμε μια-δύο φέτες ντομάτα και μετά πουρέ πατάτας.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές για 20-30 λεπτά.
- Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες και τις βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε πάνω στο πουρέ λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τις ξαναβάζουμε για λίγο στο φούρνο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου