Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Σουφλέ από αγκινάρα

Υλικά για 2 άτομα 500 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1/2 κιλό τυρί κασέρι τριμμένο
3-4 κονσέρβας αγκινάρες
αλάτι - πιπέρι


 



ψωμί του τοστ (μόνο τη ψίχα)
1/4 κούπας βούτυρο
300 γραμμάρια μανούρι τριμμένο


Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μανούρι πάνω από τις φέτες ψωμιού και από πάνω τις καρδιές από τις αγκινάρες, τις οποίες έχουμε χοντροκόψει. Προσθέτουμε και το κασέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγη από την κρέμα γάλακτος και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα μ' ένα κουτάλι να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε και το ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 45 λεπτά περίπου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου