Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μακαρόνια με αγκινάρες

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • 4 αγκινάρες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
 
Βήμα 3
Σοτάρετε τα μανιτάρια ξεχωριστά και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Βάζετε και το μαϊντανό και η σάλτσα είναι έτοιμη.
 
Βήμα 4
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε για 8 λεπτά.
 
Βήμα 5
Σερβίρετε την σάλτσα με τις αγκινάρες με τα ζυμαρικά που έχετε βράσει και προσθέτετε παρμεζάνα.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου