Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Λουκουμάδες με πορτοκάλι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τους λουκουμάδες

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα
  • 1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κανέλα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Για τους λουκουμάδες

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
 
Βήμα 3
Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
 
Βήμα 4
Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
 
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να το κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
 
Βήμα 6
Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
 
Βήμα 7
Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
 
Βήμα 8
Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας σας.

Για το σιρόπι

Βήμα 1
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
 
Βήμα 2
Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
 
Βήμα 3
Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
 
Βήμα 4
Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους προαιρετικά με κανέλα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου