Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Σαλάτα με μαρούλι, καρότο και καλαμπόκι

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 μαρούλι
  • ½ ρόκα ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 καρύδια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
  • 1 καρότο πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε το μαρούλι και το ψιλοκόβετε.
 
Βήμα 2
Πλένετε την πιπεριά και την καθαρίζετε βγάζοντας τους σπόρους.
 
Βήμα 3
Πλένετε το καρότο με το αγγούρι και τα κόβετε σε φέτες.
 
Βήμα 4
Τρίβετε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει μαζί με το καρότο.
 
Βήμα 5
Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το μαρούλι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες το καρότο και το καλαμπόκι.
 
Βήμα 6
Προσθέτετε το λιωμένο καρύδι.
 
Βήμα 7
Μετά βάζετε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάτε.
 
Βήμα 8
Συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
 
Βήμα 9
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξατε στο μούλτι και την σερβίρετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου