Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Το μυστικό για το τέλειο burger στο σπίτι

Λαχταριστά, ζουμερά και νόστιμα. Τα burgers είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές ωστόσο όσοι θέλουν να τα φτιάξουν στο σπίτι αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες.Νεαροί σεφ αποκάλυψαν όμως σχετικά πρόσφατα στη Wall Street Journal ποιο είναι το μυστικό για να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Τα burger γενικά θέλουν προετοιμασία, εκτός και αν πάρετε έτοιμα τα μπιφτέκια που σας αρέσουν από τον χασάπη.

Με απλά υλικά, μικρές τεχνικές και καλό ψήσιμο μπορούμε και οι ίδιοι να παρασκευάσουμε το τέλειο σπιτικό burger.

Ωστόσο το άπαχο και λεπτά κομμένο βοδινό κρέας, δεν προσφέρεται για την παρασκευή μπιφτεκιών για burger. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα στεγνό μπιφτέκι, που διαλύεται εύκολα.

Για να παραμείνει ζουμερό αλλά και στέρεο ως προς τη δομή του το μπιφτέκι, πρέπει ο κιμάς να έχει αρκετό λίπος.

Τα συστατικά είναι απλά: Αλάτι, πιπέρι, κιμά και όρεξη για burger. Οι δύο σεφ από τη Νέα Υόρκη αποφεύγουν το αυγό και τη φρυγανιά… Αλλά δίνουν έμφαση στο ποσοστό λίπους.

«Η παρασκευή ενός burger δεν είναι αστείο», λέει ο Mark Lapico, ο executive chef στο εστιατόριο Jean-Georges στη Νέα Υόρκη. Κατά τον ίδιο πρέπει να είναι τραγανό στο εξωτερικό όσο υγρό στο εσωτερικό.

Η συμβουλές του και τα μυστικά του είναι απλά: Το ψωμί θα πρέπει να είναι σε αναλογία ένα προς ένα με το μπιφτέκι. Ο κιμάς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 20% λιπαρά. Σύμφωνα πάλι με τον Alex Tishman, σεφ και περιφερειακό διευθυντή για τα Big City Chefs, ο κιμάς μπορεί να έχει και 30% λίπος.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν και οι δύο για όποιον θέλει να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο σπίτι είναι η μέθοδος του ψησίματος. Και οι δύο συστήνουν να αποφύγετε τη σχάρα! Αντίθετα προτείνουν ένα καλό τηγάνι! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το τηγάνι ζεσταίνει και ψήνει ομοιόμορφα και επιπλέον επιτρέπει στους ψήστες να βγάλουν ένα μπιφτέκι με κρούστα το οποίο δεν θα διαλύεται!

 

 

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου