Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Μους σοκολάτα με μήλο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 μήλα
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 60 γραμμάρια ταχίνι
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 30 γραμμάρια αμύγδαλο
  • 50 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 μπολάκι σταφίδες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας. Σε μπεν μαρί ανακατεύετε καλά την κουβερτούρα και καθώς λιώνει, προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε από τη φωτιά.
 
Βήμα 2
Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύετε σιγά-σιγά το μείγμα με την κρέμα και, καθώς η κρέμα είναι κρύα και η κουβερτούρα ζεστή, αρχίζει να πήζει. Για να σφίξει καλά την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα φρούτα. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα φλούδια και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
 
Βήμα 4
Τα τοποθετείτε σε ένα τηγάνι και τα πασπαλίζετε με 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
 
Βήμα 5
Περιμένετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι για να δέσει η γλύκα τους.
 
Βήμα 6
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να στήσετε το πιάτο.
 
Βήμα 7
Στη συνέχεια φτιάχνετε το παστέλι. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
 
Βήμα 8
Έπειτα, προσθέτετε το φιστίκι, το αμύγδαλο και το μέλι και ανακατεύετε καλά, ώσπου να γίνουν μια μάζα.
 
Βήμα 9
Το τοποθετείτε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το αφήνετε να σταθεί λιγάκι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
 
Βήμα 10
Χρησιμοποιείτε ένα τσέρκι, μια μικρή στρόγγυλη φόρμα, ανοιχτή και από τις δυο μεριές, για να κόψετε ένα στρογγυλό κομμάτι παστελιού.
 
Βήμα 11
Επίσης, το χρησιμοποιείτε στήνοντας το στο πιάτο για να φτιάξετε έναν πύργο με τα φρούτα.
 
Βήμα 12
Έτσι στήνετε το τσέρκι στο πιάτο, το γεμίζετε με τα φρούτα και ξεφορμάρετε.
 
Βήμα 13
Πάνω στον πύργο των φρούτων, τοποθετείτε 1 στρώση μους σοκολάτας, πάνω του το στρογγυλό κομμάτι του παστελιού και στην κορυφή λίγη ακόμη μους.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου