Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Γαρίδες με ούζο και σαφράν

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 200 ml ούζο
  • μισό κύβο λαχανικών
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το κάρυ και το σαφράν.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
 
Βήμα 3
Μετά προσθέτετε το ούζο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε το πιπέρι με το αλάτι.
 
Βήμα 5
Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με μακαρόνια.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου