Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
- 1 βανίλια
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές του γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.
Βήμα 4
Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
Βήμα 5
Κατόπιν προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού μαζί με
τον χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε και τον
παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
Βήμα 7
Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
Βήμα 8
Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρετε με μαρμελάδα λεμόνι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου