Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Τηγανίτες με λεμόνι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 150 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού παπαρουνόσπορο
  •  
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
 
Βήμα 3
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
 
Βήμα 5
Κατόπιν προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε.
 
Βήμα 6
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
 
Βήμα 7
Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
 
Βήμα 8
Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρετε με μαρμελάδα λεμόνι.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου