Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Κοτόπουλο σωτέ με καλαμπόκι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός κότας
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ξύλο κοπής κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τα φιλέτα.
 
Βήμα 3
Τα σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
 
Βήμα 4
Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε το ζωμό κότας και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
 
Βήμα 6
Βάζετε τη κανέλα και ανακατεύετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου