Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Γαρδουμπάκια κρασάτα

Υλικά για 4 -6 μερίδες

• 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
• 4-5 γλυκάδια
• 1 κιλό έντερα
• 6 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένα
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί


• 2-3 κ.σ. ξύδι
• Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 150 ml ελαιόλαδο
• 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κορν Φλάουρ
• Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση


1. Πλένουμε καλά τα εντεράκια και τα βάζουμε για μισή ώρα σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

2. Σε μια άλλη λεκάνη τοποθετούμε σε κομμένες λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.

3. Μετά τα τυλίγουμε με τα εντεράκια φτιάχνοντας μικρά ρολά – τα γνωστά γαρδουμπάκια.

4. Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Προσθέτουμε τα γαρδουμπάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί.

5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος με τα γαρδουμπάκια το αλεύρι ή το κορν φλαουρ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό, συμπληρώνουμε με 1½ φλιτζάνι καυτό νερό και τον σπιτικό ζωμό Λαχανικών. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 50 λεπτά περίπου. Εάν διαπιστώσουμε πως χρειάζονται υγρά προσθέτουμε καυτό νερό όσο χρειάζεται.

6. Τέλος, μεταφέρουμε τα γαρδουμπάκια μαζί με τα υγρά τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -190 °C για περίπου 10 -15 λεπτά.

Τip: Για ιδιαίτερο άρωμα, προσθέστε 1 κουταλιά θυμαρίσιο μέλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου