Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σούπα Λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέμαος: 25-30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά για 6-8 μερίδες






2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3 καρότα, ψιλοκομμένα
1 σελινόριζα χοντροκομμένη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουνουπίδι, κομμένα σε μικρά μπουκετάκια
½ λάχανο (αφαιρέστε τον πυρήνα και τα εξωτερικά φύλλα)
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
1,5 λίτρο νερού
4 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών.
λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
ένα κλωναράκι από φρέσκο θυμάρι
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν το ελαιόλαδο ζεσταθεί, προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε τα λαχανικά ώστε να αφαιρεθεί το νερό που περιέχουν. Αυτό εντείνει τη γεύση.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το λάχανο και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρυετούν για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα λαχανικά και έπειτα ρίχνουμε μέσα το νερό, προσθέτοντας και τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών.

Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα από σέλερι, το βασιλικό, το μαϊντανό και το θυμάρι. Είμαι μεγάλος οπαδός του βασιλικού, γι 'αυτό θεέλω να προσθέσω πολύ. Μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα παράξενο πάντρεμα μυρωδικών και λαχανικών αλλά είναι σούπα και μάλιστα πολύ νόστιμη!

Τελειώνουμε τη σούπα ρίχνοντας αρκετό ελαιόλαδο ώστε να δώσουμε στο πιάτο μας μια γεύση Μεσογείου, λίγο σαν τη σούπα minestrone! Τέλος, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και ανακατεύουμε για να ολοκληρωθεί το πιάτο μας. Απολαυστική!







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου