Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι

Χρόνος προετοιμασίας : 5’


Χρόνος μαγειρέματος : 45’




ΥΛΙΚΑ






● 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

● 80 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα

● 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

● 3 κ.σ. ξίδι

● 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις

● αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα, ξαφρίζοντας τα, αν χρειαστεί. Μετά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζοντας τα με ζεστό νερό.

2. Προσθέτουμε το ρύζι αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

3. Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ώσπου να πάρει χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ξίδι.

4. Τέλος, σουρώνουμε τα βρασμένα φασόλια με το ρύζι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.



Tip: μπορείτε να προσθέσετε κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.










Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου