Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Σούπα Θαλασσινών

Υλικά


1 κιλό οποιουδήποτε συνδυασμού από άσπρα ψάρια, μύδια, θαλασσινά, καβουριού, σολομού, καπνιστού σολομού, γαρίδες
1,5 λίτρο νερό
2 λίτρα γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο...





250 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
30 γρ. αλεύρι
2 κοτσάνια σέλερι, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι & πιπέρι
50 γρ. καλαμπόκι
6 κόκκους πιπέρι
1 κ. σούπας ξύδι
50 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή εστραγκόν


Εκτέλεση

Ζεστάνετε το 1,5 λίτρο νερό και διαλύστε σε αυτό τις τρείς μερίδες «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών ανακατεύοντας συνέχεια.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το ζωμό που φτιάξαμε, το γάλα, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το σέλερι μέχρι να πάρουν βράση. Αφήστε τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το μίγμα. 

Προσθέστε το αλεύρι χτυπώντας το παράλληλα με το σύρμα. 

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αλλά προσέξτε με τη δοσολογία του αλατιού αν χρησιμοποιείτε καπνιστά ψάρια. 

Μετά προσθέστε τους κόκκους πιπεριού, το καλαμπόκι, το ξύδι και το βασιλικό ή το εστραγκόν και χαμηλώστε τη φωτιά. 

Τεμαχίστε το ψάρια έτσι ώστε να έχουν όλα περίπου το ίδιο μέγεθος. Αν χρησιμοποιείτε μύδια καθαρίστε τα καλά. 

Προσθέστε τα ψάρια στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να τα ψάρια να έχουν πάρει άσπρο χρώμα. 

Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά και με προσοχή για να μη λιώσουν τα κομμάτια ψαριού. 

Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου