Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτριος

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35’



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ



½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
Λίγο βασιλικό
1 φύλλο δάφνης
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
200 γρ. Βιτάμ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο τοματάκι
2 αυγά χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 φλιτζάνι αλεύρι
4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι Βιτάμ
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το μισό Βιτάμ σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το τοματοχυμο, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, τον «Σπιτικό» τον βασιλικό και λίγο καυτό νερό (περίπου 1 φλιτζάνι) , ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο, αλείφουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ, προσθέτουμε τον κιμά και τα δύο χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε το Bιτάμ να θερμανθεί καλά σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και προσέχοντας να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα χτυπώντας με το σύρμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και αφήνουμε την μπεσαμέλ να μαγειρευτεί και να σφίξει για 10 λεπτάανακατεύοντας συχνά. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί.
Αφού ετοιμαστεί και η μπεσαμέλ, τη στρώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παστίτσιου με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170ο Cγια 45 λεπτά.



Tip: Αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου