Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μπέργκερ με γεμιστό μπιφτέκι

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’

Χρόνος Μαγειρέματος: 25’

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
 


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή λάπα
100 γρ. κιμάς χοιρινός
4 κομμάτια Φέτα Παρνασσού ( 40 γρ. το κάθε ένα )
4 μισές φέτες τομάτας
1 αυγό ( χτυπημένο μαζί με 2 κουτ. σούπας γάλα )
½ μπαγιάτικη φραντζόλα χωριάτικη ( μουλιασμένη σε νερό χωρίς την κόρα της και στη συνέχεια πολύ καλά στυμμένη )
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη ή θυμάρι
1/3 από λευκό κρεμμύδι ξερό Ζακύνθου ψιλοκομμένο η τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
½ ποτήρι του νερού Ελαιόλαδο
Ανάλογο πιπέρι και ελαιόλαδο



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

4 γεμιστά μπιφτέκια με τυρί φέτα και τομάτα
4 ψωμάκια για Burger
4 μαρουλόφυλλα
4 φέτες του τοστ κασέρι
4 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα ή κέτσαπ
4 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
4 ψιλές φέτες από λευκό καλοκαιρινό κρεμμύδι ξερό Ζακύνθου η άλλο ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά )
4 φέτες τομάτας ( προαιρετικά )
4 μικρές μεριδούλες από τηγανιτές πατάτες  σε ελαιόλαδο ( ως γαρνιτούρα )



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά του κιμά εκτός από τη φέτα και την τομάτα .

2. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε τον κιμά για 5 λεπτά .

3. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά για να ξεκουραστεί ο κιμάς και να σφίξει.

4. Όταν περάσει ο χρόνος που έχουμε αφήσει τον κιμά στο ψυγείο , τον βγάζουμε έξω και τον μοιράζουμε σε ισόποσες μερίδες.

5. Στον πάγκο της κουζίνας κόβουμε διαφανή μεμβράνη στο διπλάσιο μέγεθος από τον όγκο της μερίδας του μπιφτεκιού , την οποία την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

6. Τοποθετούμε το μπιφτέκι επάνω στη μεμβράνη και ανοίγουμε τη ζύμη του μπιφτεκιού σχεδόν σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνης.

7. Χωρίζουμε νοητά την ζύμη του κιμά στα δυο , τοποθετούμε στην μια πλευρά το κομμάτι από το τυρί της φέτας και από επάνω τοποθετούμε την τομάτα.

8. Διπλώνουμε την άλλη πλευρά της ζύμης επάνω στην άλλη και κλείνουμε καλά γύρω-γύρω για να μην μας ανοίξει το μπιφτέκι κατά το ψήσιμό του.

9. Ψήνουμε σε αλειμμένο ταψί τα μπιφτέκια με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό για 20-25 λεπτά ή στο γκριλ και από τις δυο πλευρές τους.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

1. Κόβουμε κατά μήκος τα ψωμάκια από τα μπέργκερ και τα ψήνουμε στο γκριλ για λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα και να ζεσταθούν.

2. Αλείφουμε και στη μια από τις δυο φέτες τους τη Μαγιονέζα ή την Κέτσαπ, στην άλλη αλείφουμε  μουστάρδα.

3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το γεμιστό ψημένο μπιφτέκι , το κασέρι , το μαρούλι ,τη τομάτα και το κρεμμύδι (προαιρετικά).

4. Κλείνουμε και το σερβίρουμε μαζί με τις τηγανιτές πατάτες.



Tip: Μπορείτε να προσθέσετε πικάντικο πολτό ελιάς και να τον ανακατέψετε με τη μαγιονέζα για πιο πλούσια γεύση.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου