Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατόπιτα με καρύδια

Μερίδες : 1 ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 40m
Έτοιμο σε : 50m

Υπέροχη και απόλυτα σοκολατένια. Η ζεστή σάλτσα ολοκληρώνει την απόλαυση.




Υλικά

  • 225γρ. βούτυρο
  • 225γρ. κουβερτούρα
  • 450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 500γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 750ml κρέμα γάλακτος 35%

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.


Tips -Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα.
-Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου