Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τηγανίτες κρεμμυδιού με ντιπ γιαουρτιού

Βαθμός Δυσκολίας 2

Χρόνος Προετοιμασίας : 10’

Χρόνος Μαγειρέματος : 15’

Μερίδες : 24 τεμάχια (8 μερίδες )

Υλικά για τις τηγανίτες



300 ml νερό χλιαρό.
1 συσκευασία κρεμμυδόσουπας
700 γρμ κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και καλά στημένα για να φύγει το νερό τους .
400 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
10 γρμ baking powder .
2 αυγά .
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη.
½ κουτ. γλυκού κύμινο .
4. κουτ. σούπας ελαιόλαδο .
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι .
500 ml λάδι για το τηγάνισμα.


Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάλτε το χλιαρό νερό μαζί με την κρεμμυδόσουπα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίστε να ανακατεύετε καλά έως ότου να γίνει ένας δεμένος χυλός .
Βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι και αφήστε το να θερμανθεί καλά στην συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού «κόφτε » μερίδες και ρίξτε τις μέσα στο καυτό λάδι.
Αφήστε τις να κάνουν κρούστα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά έως ότου φουσκώσουν .
Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε τις ζεστές μαζί με το δροσερό ντιπ από το γιαούρτι με δυόσμο.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου