Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ρεβύθια με χοιρινό

Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

• 1/2 κιλό ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ με νερό και λίγη σόδα μαγειρικής
• 350 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια

• 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 πράσα κομμένα σε κομμάτια



• χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
• 150 ml ελαιόλαδο
• 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
• Ανάλογο αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια πολύ καλά και τα σουρώνουμε
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι , το πράσο και το κρέας ελαφρά για 10 λεπτά , ρίχνουμε τα ρεβίθια και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει, τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού με λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε σουρώνοντας το στο φαγητό τα τελευταία 7-10 λεπτά. Όταν χυλώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Tip: Εναλλακτικά, όταν τα ρεβίθια χυλώσουν μπορείτε να τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, να προσθέσετε τριμμένη φέτα και να ψήσετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η φέτα




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου