Χρόνος προετοιμασίας : 20’
Χρόνος μαγειρέματος : 40’
ΥΛΙΚΑ
● λίγο αλεύρι
● 100 γρ. ανάμεικτα λαχανικά
● 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
● 1 ποτηράκι λευκό κρασί
● ½ κιλό κιμά από μοσχάρι
● ½ κιλό κιμά από χοιρινό
● 4 κ.σ. Βιτάμ
● 1 κ.σ. ξίδι
● 2 κ.σ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
● 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
● 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
● 1 αβγό
● 10 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο σε κομματάκια
● 10 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά ψιλοκομμένες
● αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζυμώνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά και το αβγό, προσθέτουμε τις γεμιστές ελιές με την πιπεριά, τα ανάμεικτα λαχανικά, την παρμεζάνα, το ξίδι, τον δυόσμο και 3 κουταλιές Βιτάμ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν θεωρούμε ότι χρειάζεται.
2. Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε ρολό, το αλευρώνουμε, και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ ,Το τοποθετούμε σε ταψί με τις υπόλοιπες ελιές με το αμύγδαλο και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
3. Ψήνουμε το ρολό για 30 λεπτά στους 200 ̊ C, το σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 ̊ Cκαι αφήνουμε το ρολό να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το ρολό γαρνιρισμένο με σοταρισμένα μανιτάρια και πατάτες ψητές.
Tip: εναλλακτικά αντί για ελιές με πιπεριά, χρησιμοποιήστε και πάστα ελιάς.
Χρόνος μαγειρέματος : 40’
ΥΛΙΚΑ
● λίγο αλεύρι
● 100 γρ. ανάμεικτα λαχανικά
● 1 κουτ. του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
● 1 ποτηράκι λευκό κρασί
● ½ κιλό κιμά από μοσχάρι
● ½ κιλό κιμά από χοιρινό
● 4 κ.σ. Βιτάμ
● 1 κ.σ. ξίδι
● 2 κ.σ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
● 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
● 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
● 1 αβγό
● 10 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο σε κομματάκια
● 10 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά ψιλοκομμένες
● αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζυμώνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά και το αβγό, προσθέτουμε τις γεμιστές ελιές με την πιπεριά, τα ανάμεικτα λαχανικά, την παρμεζάνα, το ξίδι, τον δυόσμο και 3 κουταλιές Βιτάμ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν θεωρούμε ότι χρειάζεται.
2. Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε ρολό, το αλευρώνουμε, και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ ,Το τοποθετούμε σε ταψί με τις υπόλοιπες ελιές με το αμύγδαλο και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
3. Ψήνουμε το ρολό για 30 λεπτά στους 200 ̊ C, το σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 ̊ Cκαι αφήνουμε το ρολό να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το ρολό γαρνιρισμένο με σοταρισμένα μανιτάρια και πατάτες ψητές.
Tip: εναλλακτικά αντί για ελιές με πιπεριά, χρησιμοποιήστε και πάστα ελιάς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου