Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τοματόρυζο


Χρόνος προετοιμασίας : 10’

Χρόνος μαγειρέματος : 40’




ΥΛΙΚΑ




4 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο

●3 τομάτες τριμμένες

●1 ποτηράκι λευκό κρασί

● 125 γρ. Βιτάμ

●3 κ.σ. ελαιόλαδο 

● 2κρεμμύδια ψιλοκομμένα

● 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

●αλάτι και πιπέρι

●κλωναράκια άνηθου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι σε μια καυτή κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά προσθέτουμε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

2. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό με τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει ο ζωμός. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.

3. Σοτάρουμε σε μια δεύτερη ζεστή κατσαρόλα το άλλο κρεμμύδι, μέχρι να καραμελώσει.

4. Προσθέτουμε το Βιτάμ και, μόλις λιώσει, σοτάρουμε το ρύζι, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.

5. Περιχύνουμε με το κρασί, 2 φλιτζάνια από το ζωμό, προσθέτουμε το σκόρδο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

6. Προσθέτουμε άλλο 1 φλιτζάνι από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα τομάτας συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.



Tip: για περισσότερο χρώμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο αγριόριζο.







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου