Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

Χρόνος προετοιμασίας : 10’

Χρόνος μαγειρέματος : 45’



ΥΛΙΚΑ






● 1 κουτί λαζάνια

● 1 σάλτσα για Ζυμαρικά Mπολονέζ

● 500 γρ. κιμά

● 3 μελιτζάνες

● 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

● 1 έτοιμη σάλτσα Κλασική

● λίγο τριμμένο τυρί

Για την μπεσαμέλ :

● 8 κ.σ. Βιτάμ

● 8 κ.σ. αλεύρι

● 1 λίτρο γάλα

● 1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

● αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.

2. Φτιάχνουμε την σάλτσα μπολονέζ μαζί με τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

3. Για τη μπεσαμέλ : λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για δύο λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

4. Καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με μια στρώση Κλασικής Ιταλικής σάλτσας, από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά ( περίπου το ½), μια στρώση μελιτζάνες, λίγη σάλτσα Κλασική Ιταλική και λίγη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος βάζουμε μια παχιά στρώση μπεσαμέλ.

5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των λαζανιών.



Tip: μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μια στρώση μελιτζάνας με κολοκυθάκια.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου