Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Καρμπονάρα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

250 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα

250 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα

1 σάλτσα για ζυμαρικά σε φάκελο Καρμπονάρα


300 γρ. γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος

150 γρ. άπαχο μπέικον ή ζαμπόν

1 κ.σ. Βιτάμ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να εξακολουθούν να παραμένουν τραγανά. Τα σουρώνετε καλά.

2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα σας, ανακατεύοντας το γάλα με τη σάλτσα Καρμπονάρα. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 2 λεπτά.

3. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε με μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτετε τα λαχανικά σας. Τα αφήνετε μαζί με το μπέικον να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά.

4. Προσθέτετε τη σάλτσα καρμπονάρα που ετοιμάσατε και σιγοβράζετε για ακόμη 2λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.



Tip: H σάλτσα καρμπονάρα μπορεί να συνοδεύσει πολλά λαχανικά! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι με μανιτάρια, κολοκύθια και πιπεριές.











Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου