Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΩΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

DSC_0034

Υλικά
πατάτες
αλάτι
ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας όπως κάνουμε
όταν πρόκειται να τις τηγανίσουμε.

 DSC_0003 

Τις βάζουμε σε ευρύχωρο,καλό αντικολλητικό ταψί(αν το ταψί
σας δεν είναι καλό και κολλάει,στρώστε το με λαδόκολλα).
Αλατίζουμε,ρίχνουμε ρίγανη και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο
(για το μεγάλο ταψί του φούρνου υπολογίστε 3 με 4 κ.σ.).

DSC_0004

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τις πατάτες καλά  και τις
απλώνουμε στο ταψί μας.

DSC_0005

Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τόσο όσο
μας αρέσει.

DSC_0009

Σερβίρουμε αμέσως!!!

DSC_0049

ΣΗΜ:Αν
θέλουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορούμε να ανακατέψουμε
μια φορά τις πατάτες με ξύλινη σπάτουλα,αφού όμως ψηθούν πρώτα καλά,
γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να μας διαλυθούν.
Οι περισσότεροι σκουπίζουν τις πατάτες ή τις βράζουν πριν τις βάλουν στο φούρνο.
Εδώ σας δίνω τη συνταγή έτσι ακριβώς όπως τη φτιάχνω εγώ εδώ και χρόνια
και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ!!!   


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου