3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 gr.
4 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κούπες ζάχαρη
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 1/4 κούπας νερό
1 κούπα γάλα χλιαρό για το βρέξιμο των μπισκότων
για το γαρνίρισμα
2 κούπες σαντιγί χτυπημένη με 1/2 κούπας άχνη
(αν θέλουμε τη σαντιγί μας πιο γλυκιά,προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη)
τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το 1 1/2 κουτί από
το εβαπορέ,το νερό,τη σοκολάτα,τη ζάχαρη και το κακάο.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
![DSCN6786 DSCN6786](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyIyPU-8I/AAAAAAAAL9A/G1JedEPa31E/DSCN6786_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάζουμε το γάλα με το οποίο θα βρέξουμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Το βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ελαφρά.
![DSCN6787 DSCN6787](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyKMzph0I/AAAAAAAAL9I/-ZRqpKxkJm0/DSCN6787_thumb3.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το
κάστερ πάουντερ.
![DSCN6788 DSCN6788](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyLgQHY_I/AAAAAAAAL9Q/SM_FPG87pDs/DSCN6788_thumb3.jpg?imgmax=800)
Το μείγμα πρέπει να είναι λείο.
![DSCN6790 DSCN6790](http://lh5.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyYEBMAtI/AAAAAAAAL9Y/_buIMSYZpf8/DSCN6790_thumb4.jpg?imgmax=800)
Αδειάζουμε μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να πήξει η κρέμα..
![DSCN6791 DSCN6791](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyZCMljqI/AAAAAAAAL9g/d4WxmSuMtzw/DSCN6791_thumb4.jpg?imgmax=800)
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κολλάμε στην επιφάνεια της
κρέμας διάφανη μεμβράνη για να μη δημιουργήσει κρούστα.
![DSCN6793 DSCN6793](http://lh5.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyaJWAZ8I/AAAAAAAAL9o/cb_TPi1QAXY/DSCN6793_thumb3.jpg?imgmax=800)
Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα
στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 25x30 εκ.
![DSCN6794 DSCN6794](http://lh5.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyybgmyNQI/AAAAAAAAL9w/x8G0EGLuZwo/DSCN6794_thumb3.jpg?imgmax=800)
Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το 1/3 της κρέμας.Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με την κρέμα.
![DSCN6796 DSCN6796](http://lh6.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyc3YqotI/AAAAAAAAL94/uods54ziAlc/DSCN6796_thumb3.jpg?imgmax=800)
Στο τέλος θα έχουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
![DSCN6797 DSCN6797](http://lh3.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyeXsx5hI/AAAAAAAAL-A/LNTztAnV4WM/DSCN6797_thumb3.jpg?imgmax=800)
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το στολίζουμε με σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
![DSCN6798 DSCN6798](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyf0OgbCI/AAAAAAAAL-I/hJbq10LUQDw/DSCN6798_thumb4.jpg?imgmax=800)
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
![Συνταγές..2 Συνταγές..2](http://lh4.ggpht.com/_CgiKnFYIiWY/TZyyhdfKGlI/AAAAAAAAL-Q/wjVDHFBeSx0/%C2%A3%C3%85%C2%BD%C3%84%C2%B1%C2%B3%C2%AD%C3%82..2_thumb%5B3%5D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Απολαύστε το!
Απολαύστε το!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου