Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΛΕΧΤΗ


  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΡΟΛΑ
    2 φύλλα σφολιάτας
   15 φέτες γκούντα
   10 φέτες μπέικον
   10 φέτες ζαμπόν
   200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε το μπέικον ,το ζαμπόν και το τυρίσε μικρούς κύβους, σε ένα μπωλ
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό αφού το έχουμε ελαφρώς χτυπήσει.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να δέσουν τα υλικά.

Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας επάνω, ρίχνουμε στην μέση το μισό μίγμα, αρχίζουμε και κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά από το μίγμα.
Έπειτα αρχίζουμε και πλέκουμε τις λωρίδες όπως στην φωτογραφία

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο  με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το υπόλοιπο μίγμα.

Τέλος αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό τα πλεκτά μας φύλλα.
Ψήνουμε στους 160 -180 για 40 -50 λεπτά
Όταν ψηθεί η πίτα μας, καλό θα ήταν να την αφήσουμε περίπου 10 λεπτά στο ταψί, πριν την μεταφέρουμε στην πιατέλα.
Τέλος την σερβίρουμε άκοπη στο τραπέζι και κερδίζουμε τις εντυπώσεις.
Καλή επιτυχία
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου