αλεύρι 160 γρ.
βούτυρο 160 γρ.
άχνη 160 γρ.
αυγά 6
180 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
μαρμελάδα ροδάκινο ή βερικοκο 250 γρ.
καρύδι τριμμένο 200 γρ.
γλάσο:
ζάχαρη 115 γρ.
νερό 145 γρ.
κουβερτούρα λιωμένη 150 γρ.
ζεστό νερό 40 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα 6 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, να γίνουν μαρέγκα. Βάλτε το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, χτυπήστε να αφρατέψουν και προσθέστε τους κρόκους έναν- έναν. Σταματήστε το χτύπημα και βάλτε την λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τέλος βάλτε την μαρέγκα και ενσωματώστε απαλά σο μείγμα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψάκι 25 εκ. και ψήστε στους 175 c για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε 2 δίσκους. Βάλτε την μισή μαρμελάδα και τα μισά καρύδια στον ένα δίσκο και σκεπάστε με τον άλλο. Βάλτε και την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Για το γλάσο, βράστε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Στην λιωμένη σοκολάτα βάλτε τα 40 γρ ζεστό νερό και ανακατέψτε. Έπειτα βάλτε το σιρόπι καραμέλας. Ανακατέψτε καλά και περιχύστε το γλυκό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο καρύδι. Αφήστε το να κρυώσει αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε. Κόψτε το σε μικρά παστάκια και σερβίρετε σε χαρτάκια για μάφινς. Διατηρείται εκτός ψυγείου 15 μέρες.
Για το γλάσο, βράστε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Στην λιωμένη σοκολάτα βάλτε τα 40 γρ ζεστό νερό και ανακατέψτε. Έπειτα βάλτε το σιρόπι καραμέλας. Ανακατέψτε καλά και περιχύστε το γλυκό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο καρύδι. Αφήστε το να κρυώσει αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε. Κόψτε το σε μικρά παστάκια και σερβίρετε σε χαρτάκια για μάφινς. Διατηρείται εκτός ψυγείου 15 μέρες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου