- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
- 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια γεμιστά με τυρί
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι,
το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη
σβολιάσει ο κιμάς.
Βήμα 2
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει ο κιμάς
όλα του υγρά και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το
ελαιόλαδο και σοτάρετε για ακόμη 3 λεπτά τον κιμά.
Βήμα 3
Προσθέστε στο μείγμα κιμά την ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε το αλάτι.
Βήμα 4
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και
σιγοβράζετε τον κιμά για περίπου 45 λεπτά. Στο μέσο του χρόνου
προσθέτετε τα μυρωδικά και την κανέλα.
Βήμα 5
Ταυτόχρονα βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα μπολονέζ.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου