Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά.
 
Βήμα 2
Το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
 
Βήμα 3
Τότε προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
 
Βήμα 4
Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα).
 
Βήμα 5
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σαν μισοφέγγαρο.
 
Βήμα 6
Τις προσθέτετε στο χταπόδι και ανακατεύετε ελαφρά ίσα να λαδωθούν.
 
Βήμα 7
Περιχύνετε με τις ντομάτες και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.
 
Βήμα 8
Προσθέτετε ελάχιστο νερό, ίσα που να σκεπάζει το φαγητό.
 
Βήμα 9
Σιγοβράζετε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
 
Βήμα 10
Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου