Εκτέλεση
Βήμα 1
Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά.
Βήμα 2
Το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Βήμα 3
Τότε προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
Βήμα 4
Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα).
Βήμα 5
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σαν μισοφέγγαρο.
Βήμα 6
Τις προσθέτετε στο χταπόδι και ανακατεύετε ελαφρά ίσα να λαδωθούν.
Βήμα 7
Περιχύνετε με τις ντομάτες και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.
Βήμα 8
Προσθέτετε ελάχιστο νερό, ίσα που να σκεπάζει το φαγητό.
Βήμα 9
Σιγοβράζετε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Βήμα 10
Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου