Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Στο νεροχύτη και με άφθονο νερό πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1
λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά,
εκτός από τις χυλοπίτες.
Βήμα 4
Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το
ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό
και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε μερίδες και πασπαλίζετε εάν θέλετε με τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου