Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο νεροχύτη και με άφθονο νερό πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
 
Βήμα 4
Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
 
Βήμα 5
Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε σε μερίδες και πασπαλίζετε εάν θέλετε με τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου