Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021

Λεμονόπιτα με ανθότυρο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 λεμόνια
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Ξύνετε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα τους.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
 
Βήμα 4
Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
 
Βήμα 5
Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
 
Βήμα 6
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτετε προσεκτικά στο τελευταίο μείγμα.
 
Βήμα 7
Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
 
Βήμα 8
Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
 
Βήμα 9
Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 
Βήμα 10
Στραγγίζετε τις ροδέλες.
 
Βήμα 11
Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου