Για το πέστο
- 4 ματσάκια βασιλικός
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μακαρόνια
- 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
- 10 ντοματίνια ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά
Εκτέλεση
Για το πέστο
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα
κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά
ομοιογενή πάστα.
Βήμα 3
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Βήμα 4
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
Για τα μακαρόνια
Βήμα 1
Στο γκριλ του φούρνου βάζετε τη σχάρα στη σκάλα 3 και
αραδιάζετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λαδάκι, αλάτι,
ρίγανη και ψήνετε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με
τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζετε
για περίπου 7 λεπτά και σουρώνετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου