Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Σπαγγέτι με πέστο και ντοματίνια

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το πέστο

  • 4 ματσάκια βασιλικός
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
  • 10 ντοματίνια ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά

Εκτέλεση

Για το πέστο

Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
 
Βήμα 2
Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
 
Βήμα 3
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
 
Βήμα 4
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.

Για τα μακαρόνια

Βήμα 1
Στο γκριλ του φούρνου βάζετε τη σχάρα στη σκάλα 3 και αραδιάζετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνετε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
 
Βήμα 2
Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζετε για περίπου 7 λεπτά και σουρώνετε.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου