- 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
- 1 καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
- 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
- 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
- ελιές καθαρισμένες
- 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Ρίχνετε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάτε, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε
χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το
μπρόκολο κομμένο σε κύβους και τα φασόλια.
Βήμα 4
Περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά
βάζετε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές
καθαρισμένες.
Βήμα 5
Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
Βήμα 6
Έπειτα τις γεμίζετε με τονοσαλάτα και ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου