Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ντομάτες γεμιστές με τονοσαλάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
  • ελιές καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Ρίχνετε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάτε, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
 
Βήμα 2
Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους και τα φασόλια.
 
Βήμα 4
Περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάζετε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
 
Βήμα 5
Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
 
Βήμα 6
Έπειτα τις γεμίζετε με τονοσαλάτα και ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου