Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια
  • Τρεις ντομάτες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
  • Φέτα τριμμένη όσο θέλετε
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ένα λίτρο νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι ενώ κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια.
 
Βήμα 2
Ξεφλουδίζετε, ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
 
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.
 
Βήμα 4
Συνεχίζετε για δύο λεπτά ακόμα, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για ακόμα δύο λεπτά.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
 
Βήμα 6
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
 
Βήμα 7
Ανακατεύετε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου