Για τα μακαρόν
- 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 20 γραμμάρια κακάο
- 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 105 γραμμάρια ασπράδι
Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη
- 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τα μακαρόν
Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη
αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα
χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
Βήμα 3
Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.
Βήμα 4
Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
Βήμα 5
Χτυπάτε άλλο ένα λεπτό.
Βήμα 6
Ανακατεύετε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξατε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.
Βήμα 7
Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνετε σταδιακά και λίγο-λίγο
ώστε η ζύμη που θα φτιάξετε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή
ούτε πολύ στερεή.
Βήμα 8
Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
Βήμα 9
Βάζετε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνετε περίπου 20 μακαρόν.
Βήμα 10
Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
Βήμα 11
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από τη λαδόκολλα.
Για τη γέμιση
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη γέμιση, σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη.
Βήμα 3
Αφήνετε την κρέμα γάλακτος με το μαραθόσπορο μέχρι να βράσει.
Βήμα 4
Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το
αδειάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε το γλυκό το οποίο
είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση λευκής σοκολάτας στη
μέση.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου