Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μακαρόν με λευκή σοκολάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα μακαρόν

  • 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια κακάο
  • 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 105 γραμμάρια ασπράδι
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη
  • 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα μακαρόν

Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
 
Βήμα 2
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
 
Βήμα 3
Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.
 
Βήμα 4
Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
 
Βήμα 5
Χτυπάτε άλλο ένα λεπτό.
 
Βήμα 6
Ανακατεύετε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξατε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.
 
Βήμα 7
Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνετε σταδιακά και λίγο-λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξετε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.
 
Βήμα 8
Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
 
Βήμα 9
Βάζετε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνετε περίπου 20 μακαρόν.
 
Βήμα 10
Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
 
Βήμα 11
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από τη λαδόκολλα.

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη γέμιση, σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.
 
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη.
 
Βήμα 3
Αφήνετε την κρέμα γάλακτος με το μαραθόσπορο μέχρι να βράσει.
 
Βήμα 4
Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε.
 
Βήμα 5
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το αδειάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε το γλυκό το οποίο είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση λευκής σοκολάτας στη μέση.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου