Υλικά για 4-6 άτομα
- 200 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
- 70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.
Βήμα 2
Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3
Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.
Βήμα 4
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με
την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει
σφικτή κρέμα.
Βήμα 5
Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2
κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως
βύσσινο με απαλές κινήσεις.
Βήμα 6
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.
Βήμα 7
Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο
τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα
μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα
ποτήρια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου