Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
 
Βήμα 2
Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
 
Βήμα 3

Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι, την γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνετε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.

 

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου