Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Μοσχαράκι στιφάδο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½  κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μεγάλο μπολ από βραδύς βάζετε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτετε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
 
Βήμα 2
Την άλλη μέρα στραγγίζετε το κρέας και το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνετε με τη μαρινάτα που έχετε κρατήσει και προσθέτετε την ντομάτα.
 
Βήμα 3
Ρίχνετε ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για μία ώρα.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
Βήμα 5
Στο τέλος αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε ζεστό.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου