- 1 φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
- 1 ματσάκι ρόκα (τα τρυφερά φύλλα)
- ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
- ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Παίρνετε το μπλέντερ και βάζετε μέσα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Χτυπάτε τα υλικά και με αυτό τον τρόπο φτιάχνετε τη σος για τη σαλάτα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζετε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με
λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνετε γυρνώντας το στη διάρκεια του
ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 4
Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Βήμα 5
Διαφορετικά ψήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Όταν κρυώσει το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
Βήμα 7
Παίρνετε το ½ αγγούρι και το κόβετε σε φέτες κατά μήκος.
Βήμα 8
Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
Βήμα 9
Σερβίρετε σε πιάτο βάζοντας στη μέση τα φρέσκα φύλλα ρόκας, τις φέτες κοτόπουλου, το αγγούρι και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου